Prosjekt, hjelp til jul!

For 2 uker siden, kom jeg over noen annonser på finn.no. Der sto det om en familie som ikke hadde råd til julegaver til barna, eller julegodt/julemat. Jeg kjente at her kunne jeg gjøre en forskjell og hjelpe til. Så jeg sendte personen en melding, og ikke så lenge etter fikk jeg svar. Jeg skrev at jeg ikke har den beste økonomien, men at jeg ville hjelpe det jeg kunne.

Så fortsatte jeg å bla langs annonsene, og kom over flere familier. Jeg sendte melding til de og fikk etter hvert svar. Jeg skjønte relativt kjapt at jeg ikke kom til å klare å hjelpe alle alene. Så da opprettet jeg en spleis. Jeg tenkte vist flere kunne hjelpe med noen kroner, så kunne jeg kanskje klare å hjelpe alle 5 familiene.
Jeg spurte venner, familie, bekjente og ukjente. Og etter hvert, så var det flere som sa at de kunne hjelpe med gaver. I tillegg til at mange hjalp til med noen kroner på spleisen.

Jeg kom i gang med organisering og oversikt, over de ulike familiene. Og lagde liste over hvem av foreldrene som hadde hvilke barn, med alder.
Sist uke fikk jeg møtt flere, som kom med gaver til prosjektet. Og jeg fikk handlet inn masse julegodt og gaver.
Torsdag kveld (12.12), hold jeg og en hjelper på med å sortere og pakke inn alle gavene. Hjernen min fikk kjørt seg litt da, med den sorteringen.
Første møtet med en av familiene:
På fredag dro jeg av gårde, for å møte første familien. Det var en alenepappa, som ikke fikk endene til å møtes. Og nå med jul, var han veldig fortvilet over hvordan det skulle bli med han og datteren. Jeg møtte han og datteren på avtalt sted. Vi hilste, og jeg gav han gavene og maten, og ønsket han godt jul. Han sa kor hvor takknemlig han var, men det blikket han viste meg. Det sa mer en tusen ord. Det er ett ansikt og blikk jeg aldri kommer til å glemme. Ett blikk fullt av takknemlighet, ydmykhet, sårhet, og litt håp. Det var så intenst det øyeblikket, så når di var gått, da kom tårene hos meg.

Spleisen ble avsluttet i dag, og det kom inn hele 3000 kroner!!! Jeg er så takknemlig og glad for alle dere som har gitt ett bidrag. Enten med å gi penger eller gaver, men og til dere som delte linken til spleisen på sosiale medier. Dere har og gjort en super jobb, som hjalp med å samle inn penger.
Pengene går til gavene og maten jeg kjøpte inn, mens resten av beløpet blir overført til noen av familiene som vi har hjulpet i dette prosjektet.

Tuuuusen takk for gavmildheten til alle!.
Til neste år så blir det nok ett lignende prosjekt. Og da skal jeg planlegge og organisere enda bedre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s