Bruk ord i stedenfor handling.

Har tatt grep om egen situasjon. Har bedt om planlagt innleggelse på dps, i stedenfor at det skal skje noe akutt. Jeg prøver alt jeg klarer å holde ut, til jeg får svar om eventuell innleggelsesdato. Men det er vanskelig og ikke gi etter for fristelser og trang.
Jeg håper ved å be om hjelp i forkant og vise at jeg klarer å la vær å handle på impuls, at de kan hjelpe meg mer.

Behandler sa at ved å vise at jeg kan stå i en krise, uten å gjøre meg noe. Og at jeg kan stå i en krise, uten å få akuttinnleggelse. at det vil bedre argumentasjonen for en planlagt innleggelse. Men det som får meg til å tenke litt, er jo det at jeg ber om innleggelse fordi jeg ikke klarer å stå i krisen uten å gjøre meg noe. At jeg trenger hjelp for å komme meg igjennom dette på en ok måte.
Får svar på fredag, om jeg får innleggelse på dps og eventuelt hvilken dato jeg skal inn. Jeg håper ved å gjør det på den måten, at jeg blir tatt på alvor og får den hjelpen jeg trenger. For sånn som det har vert de siste ukene, sånn kan jeg ikke fortsette uten at det går veldig galt.

Både behandler og teamet, støtter meg i dette. Og jeg håper de på døgn også ser at jeg trenger denne innleggelsen nå. At det ikke kan fortsette sånn som dette.
Jeg har ikke vert så flink til å be om hjelp i «kriser». Jeg har i stedet handlet på følelser, stemmer og impuls. Noe som har resultert i litt for mange innleggelser både på somatikken og på valen.
Men nå prøver jeg den såkalte bedre metoden. Nå har jeg vert veldig tydelig på at jeg trenger hjelp, og fortalt alle argumentene mine. Så da krysser jeg fingrene for at jeg får et positivt svar på fredag, og at jeg slipper å vente så lenge til jeg får en eventuell dato.

Til dere som sliter. Prøv å be om hjelp, før dere gjør dere noe. Bruk ordene deres, før handling. Jeg vet det ikke er lett, og jeg vet mange er styrt av følelser osv. Men ordene deres er så viktige. Snakk med noen du stoler på, fortell hva du trenger eller vist du ikke vet hva du trenger, så si akkurat det. Si at du trenger hjelp, men du vet ikke akkurat hvilken hjelp du trenger.

Veldig mange klarer seg uten innleggelse, men i noen tilfeller er det nødvendig. Enten med korte eller lange innleggelser. Da er det viktig og fortelle det en har på hjertet. Si hva en trenger av oppfølging og hjelp. For de fleste behandlere og personal er dessverre ikke tankelesere. Og for et best mulig samarbeid, så er det viktig å være åpen om hvordan man har det og hva man trenger.
Jeg har som sagt ikke vert så god på å bruke ordene mine alltid. Men jeg blir stadig bedre med øvelse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s