2 år siden ECT behandlingen.

I sommer er det 2 år siden jeg fikk ECT behandling i Haugesund.

ECT behandling som skulle virke mot alvorlig depresjon, funket ikke den gangen. Og jeg sitter igjen med frustrerende bivirkninger.

Da tenker jeg spesielt på hukommelsen min. Jeg har flere ganger trodd at jeg har fått tidlig alzheimers. Fordi hukommelsen min har vert og er så dårlig. Jeg spurte legen på valen om hn kunne ta en demens test på meg, fordi jeg var ganske bekymret. Jeg tok testen og svarte feil på ett par spørsmål, men ikke utenfor normalen. 

Det jeg sliter en del med, som mange kanskje tenker er normalt. Er hvor jeg legger fra meg ting. Før fikk jeg opp ett bilde i hode over den nøyaktige plassen jeg la fra meg tingen, mens nå er det helt blankt. Jeg hadde heller ingen problem med å gå på handling uten handleliste, mens nå må jeg skrive ned hver bidige ting for å huske å kjøpe det.

Jeg sliter også med å huske ny informasjon. 

Samtaler jeg har hatt tidligere, må gjentas i det fulle for at jeg skal huske hva vi snakket om. Til nokså stor frustrasjon for de rundt meg. 

For meg var det mye negative ting forbundet med ECT, men jeg har stor tro på at for de det funker på. Så kan det være til stor hjelp. 

De sier det funker på ca 80 % av de som går igjennom behandlingen, så det er jo ganske bra. 

Det er de som har bivirkninger at de glemmer både hvem familien sin er og hvem vennene deres er. Så sånn sett har jeg jo vert heldig. 

Og det positive med alt mitt hukommelsestap, er jo at de tv-seriene jeg så i de månedene før og etter ECT, kan jeg se på nytt, uten å huske en dritt av hva jeg så da.

Sliter du med alvorlig depresjon, og ingen medisiner eller behandling/terapi har hjulpe. Så er det verdt et forsøk å ta opp med behandler om ECT er en mulighet for deg. For det kan endre livet ditt, vist du er heldig.

Vist du lurer på noe angående min erfaring med ECT, så er det bare til å ta kontakt og spørre meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s