Utskrivelsespermisjon.


På mandag som var, ble jeg praktisk utskreven fra Valen. Eller for å si det på en annen måte, så har jeg nå utskrivelsespermisjon frem til tirsdag neste uke. Da skrives jeg offesielt ut fra avdelingen. Men jeg skal ikke tilbake til avdelingen, selv om jeg har sengen min der frem til tirsdag. 

Det var en emosjonell dag på mandag, på mange måter. Det å si farvell til så utrolig mange flotte mennesker, det var ganske tøft. Selv om jeg bor i samme kommune som de, så er den en langstrakt kommune. Og det skal litt til at tilfeldighetene gjør at jeg treffer på de. Men jeg vet at jeg kommer til å se noen av de igjen, og det er jeg veldig glad for. 

For jeg har tross alt bodd der i 1280 dager ( ca 3 år og 8 mnd). Og da kommer man ganske nær både medpasienter og personalet. Man ser de som jobber der ha gode dager, og dårlige dager. Det samme gjelder pasientene. Man blir også veldig godt kjent med hverandre, på godt å vondt. Og man knytter sterke bånd. 

Jeg er desverre vandt til at nære bånd blir brutt, så jeg har hele tiden vert forberedt på at jeg skulle ut derfra. Det gjorde sånn at det ikke ble så vanskelig som det kunne ha blitt. 

Jeg og ene kontakten min, snakket på mandag om hvor fort det egentlig snudde.  Hun fortalte at hun husker det veldig godt, at jeg kom til henne en kveld og sa at jeg hadde bestemt meg for å leve! 

Og når den bestemmelsen var tatt, ja da ble jeg fort klar for å skrives ut. For jeg har så mye jeg har lyst til å gjøre. Både av helt hverdagslige ting, til reiser og opplevelser. 

Første timen alene i leiligheten, satt jeg i sofaen. Det kom 3 tårer, sakte rullende ned kinnet mitt. Det var èn trist tåre, èn vemodig tåre og èn glad tåre. Så tenkte jeg at, her kan jeg ikke sitte. Nå skal jeg leve. Nå skal jeg ha det bra. Nå skal jeg vær fri.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s