Det å ha tilhørighet til egen kropp!

Det å ha tilhørighet til egen kropp, er for meg ganske vanskelig. Jeg føler på en måte at hode og kropp, ikke hører sammen. At Michelle Elisabeth, er fra halsen og opp. Mens resten tilhører noen andre. 

Kanskje andre syns det er vanskelig og? Det å føle at kroppen tilhører en selv, eller at kroppen føles helt fremmed?

Mange opplever det sånn, vist kroppen ar vert igjennom traumer eller vonde opplevelser. Man distanserer seg fra seg selv. Og man kan dissosiere, som å føle at man ser på seg selv utenfra, når vonde ting skjer. 

Kroppen min og meg, har vert igjennom mye vondt. Både fra andre, men og meg selv. Og jeg syns det er vanskelig å akseptere at kroppen er MIN. Og at det er JEG som har opplevd disse traumene, og vonde opplevelsene. 

Ofte klarer jeg ikke tenke konsekvenser av det jeg gjør, fordi jeg tenker at «Det er jo kroppen min som blir skadet, ikke MEG!» Jeg vet det er veldig dum tankegang, men er desverre ofte sånn jeg tenker og opplever. 

Selv om jeg påfører meg mye vondt og smerter, så klarer jeg og, å gjøre gode ting for kroppen min. Som f.eks. Tatoveringer og piercinger. Det føler jeg er positiv selvskading. Eller det kan jo ikke være selvskading, når det er andre som gjør det på meg. Men det er vertfall å påføre seg smerte, for noe positivt. Slik at sluttproduktet blir bra. Og jeg får noe bra/fint å se på. Det hjelper meg til å akseptere kroppen min, og får meg til å like kroppen min mer og mer. 

Det er selvfølgelig ikke løsningen på alle sånne problem, ved å dekke kroppen med piercinger og tatoveringer. Men for meg så er det ett steg i riktig retning. 

Det går og an å gjøre positive ting for kroppen sin. Både ved å spise sunnere, bruke kremer og lotion, ta seg en god dusj, ansiktsmaske, ta seg en tur og kjenne at man virkelig lever osv. 

Det er mye man kan gjøre, som gjør godt for kroppen. Og det er egentlig bare fantasien som setter grenser. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s