Å avlede!

Jeg har vert i det kreative hjørnet de siste dagene/ukene. Det har blitt nye sanger på gitar, nye strikkeprosjekter og i dag heklet jeg meg en kurv/skål 😀

Å avlede er for meg veldig viktig. Jeg gjør det daglig, og innimellom på autopilot. Ofte trenger jeg avledning fra stemmene, skadetrangen, følelsene mine osv.

Og da er det viktig med gode avledningsteknikker. Jeg bruker som oftest å se på serier eller filmer, og å strikke. Kanskje det å snakke med noen jeg stoler på, enten familie, venner eller personal kan hjelpe litt der og da. Men og å gå tur, kjøretur, høre på musikk, tegne, male, perle, hekle, spille gitar, synge. Jeg gjør nesten hva som helst for å få litt fred fra alt kaoset.

Det er ikke alltid det funker, og da blir jeg litt destruktiv. Men vist man ser på antall timer i f.eks uka, jeg avleder. så er den prosenten jeg lykkes med det ganske stor iht de gangene jeg skader meg.

Jeg har en del venner som sliter, og da er det godt å vite at det er mange ting man kan gjøre for å få det bare litte grann bedre. som nevnt ovenfor, har jeg mange eksempler. Men selvølgeig funker det ikke for alle. Og ikke alle har så mange hobbyer eller liker å drive på så mye med håndarbeid som det jeg gjør. Men det er avledningsteknikker for de også. Ring en venn, en du stoler på. Gå en tur, med musikk på full guffe. Skrive ( det å skrive ned akkurat det man føler og tenker, kan ofte være til god hjelp, selv om man ikke viser det til noen.) Jeg bruker jo denne siden her for å få ut tanker og litt av kaoset som er inni hodet, noe som hjelper meg mye. Og bare det om noen av mine erfaringer kan hjelpe bare EN, så er det godt nokk for meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s