Bivirkninger

Siden jeg ble innlagt, høsten 2015. Har jeg doblet vekten min. Det er forskjellige grunner til det, men en av grunnene er medisiner. Jeg skjønner mange er imot medisiner, av ulike årsaker, og medisiner har jo både positive og negative sider ved seg. 

Jeg har fått mye hjelp av medisiner opp igjennom årene. Men har ved noen typer, kjent veldig på bivirkninger. Da spesielt hunger følelse, den følelsen av man aldri blir mett og føler seg konstant sulten. Forbrenningen blir også nedsatt pga medisiner, og jeg kjenner flere som har spist akkurat det samme både før og etter de startet med visse typer medisiner. Men allikevel gikk opp en god del i vekt.

 Det kom veldig gradvis i opptrappingen av medisinene, og jeg tenkte ikke så mye over det. Men etter hvert merket jeg at klærne mine ble strammere, og vekten bare gikk opp og opp. Jeg kan ikke bare skylde på medisinene, men og på at jeg stappet i meg masse godis og chips. For vi har vel alle kjent på det at man skal kose seg litt ekstra når man ikke føler seg så bra psykisk. Trøstespising. Jeg var veldig dårlig og orket heller ikke gå så mye ut. En blanding av dette gjorde at jeg stadig gikk mer og mer opp i vekt, noe som igjen gjorde at jeg følte meg mindre og mindre komfortabel med meg selv, og selvtilliten sank mer og mer. 

I begynnelsen av oppholdet, så var det mye kaker, boller, vafler, dessert og andre usunne ting. Som vi fikk servert ganske ofte. Avdelingen og andre så jo at dette ble ett problem blandt pasientene, der de fleste la på seg ganske mye i løpet av innleggelsen. (U)heldigvis ble det tatt tak i, og det ble endret slik at kake fikk vi kun på søndager, og vi fikk mye mindre av vafler og andre godsaker i hverdagen.  Men vi ser fortsatt at de fleste legger på seg en god del i løpet av oppholdet sitt. Så de viser bare at medisiner har mye å si. 

Som jeg skrev i ett tidligere innlegg, så er målet mitt å bli kvitt avdelingsvekta mi. Jeg har sluttet i samråd med legen, på en av medisinene som hadde store bivirkninger. Og det har hjulpet mye. Så nå går jeg sakte men sikkert gradvis ned i vekt. 


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s