Munnhygiene

Noe mange som sliter psykisk, også sliter med, er hygiene. Og da ofte munnhygiene. Når man har det skikkelig tøft, og livet er vanskeligt å leve. Da er ikke det å pusse tenna, høyt oppe på lista. Mange får ikke skikkelig igang pusserutine i hverdagen, og mange ser større og større kobling mellom dårlige tenner og dårlig psykisk helse.

Man klarer ikke tenke at tennene skal man ha resten av livet, når man tenker at man skal jo dø snart uansett. Og alt blir ett tiltak. Alt fra å pusse tenna, dysje, sminke seg, børste håret og andre hverdagsting blir et ork.

Jeg har lenge slitt med tannhygienen min, og det har resultert i dårlige tenner og en del hull. Når jeg sitter her å skriver, har jeg akuratt inntatt en pargin forte pga umenneskelig tannverk. Ansiktet mitt har fått en firkant-fasong pga hevelse på begge sidene. Og jeg klarer ikke tygge pga smertene. I tillegg til dette, har jeg så utrolig tannlegeskrekk. Så jeg er på venteliste til å få tannbehandling i narkose. Legene her ved avdelingen skal ringe Stord i morgen, for å høre om jeg kan få en akuttime. Jeg står også på 2 typer antibiotika, men virker ikke som om det hjelper ennå.

Jeg kjenner flere som sliter på samme måte som meg, men da er det viktig å få gått til tannlegen. Få hjelp til å få inn rutiner og ta vare på helsa. For kroppen vår, skal vi ha i veldig mange år. Og da er det viktig at vi tar godt vare på den.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s