Skjerming igjen?

Jeg kjenner på hele meg at det går rette veien, men kampen er knalltøff.
Jeg glipper innimellom, mister taket. Taket på virkeligheten, taket på fornuften, taket på kontrollen.
Denne nyttårsaften, på lik linje med de 3 siste, må jeg tilbringe på skjerming. Skjerming er et strippet rom, med låst skap. Man kan ikke ha så mye av tingene sine der, og det skal være trygt. Men denne gangen er det annerledes. Denne gangen er jeg på skjerming fordi jeg ikke klarer ha kontroll på selvskadingen min. De siste årene har jeg vert her på grunn av suicidal fare og forsøk. Men som jeg har skrevet tidligere (tror jeg), så har jeg ingen aktive suicidale planer og tanker. Jeg vil for første gang på gud vet hvor lenge, leve!!!

Jeg tok meg selv i å se på bikinier på nettet. Mange tenker at det er jo normalt, men for meg så betydde det at jeg så for meg at jeg skulle leve til sommeren. Og det er noe nytt for meg. Det å tenke så langt frem i tid, det er nyfunnet håp!
Jeg er blitt stemplet som kronisk suicidal, men jeg skal prøve det jeg klarer å motbevise det stempelet. Selv om det kommer til å ta tid, og kanskje år. Så vil jeg kjempe. Det er godt å ha sånne øyeblikk som nå, der jeg ser fremover. Men så er sommeren, så langt jeg klarer å se frem.
Flere har 1 års planer, 5 års planer og kanskje 10 års planer. Det er faktisk umuligt for meg, men all respekt for de som klarer å ha sånne planer. Jeg lever i nuet, og tar en dag av gangen. Når det er veldig tøft tar jeg en time av gangen.

Jeg har noen nyttårsforsetter.
Det første er at jeg skal, så langt det lar seg gjøre, ikke legges inn på sykehus.(hverken somatisk eller psykiatrisk).
Det andre er at jeg skal prøve å ikke skade meg så mye som jeg har gjort de 2 siste årene. (å komme over tusentallet er bare vondt)
Det tredje er at jeg skal fortsette å være åpen om psykisk helse. Både for min egen del og for å kanskje hjelpe andre som sliter. Slik at de får vite at de ikke er alene, og at det finnes håp for alle.
Det fjerde er, som mangen andre, å gå ned i vekt. Jeg vil få vekk den vekta jeg har lagt på meg, mens jeg har vert innlagt.

2019 skal bli MITT år!
Godt nytt år alle sammen!!

En kommentar om “Skjerming igjen?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s