året 2018 og God jul!

I dag er det lille julaften, og jeg vil ønske alle som har fulgt meg dette året en riktig god jul og ett godt nytt år!

Dette året har vert fylt opp med oppturer og nedturen, som det fleste tidligere år. Jeg har fått nye bekjentskaper/venner, jeg har vert på ferietur med storesøster og niese, jeg har vert på harrytur til Sverige/Fredrikstad med en av bestevenninnene mine(og truffet bestevenninna mi fra fhs), jeg har måttet bli lagt i narkose for operasjon noen ganger, jeg har begynt å bli trygg i min kommende leilighet og jeg har fått tilbud om en ny leilighet i ett nytt bofelleskap i Rosendal.

Jeg har lært mye det siste året, både som person og som medmenneske. Jeg har gang på gang funnet nytt håp, selv om det til tider var gjemt ganske langt bort.

Og jeg er så vanvittig takknemlig! Takknemlig for tiden jeg har fått her på psykoseposten på Valen Sykehus. De har reddet livet mitt mer enn en gang, og de har stått ved min side, dag ut og dag inn. De har kjempet for meg, når jeg ikke hadde krefter til å kjempe selv. De har bært håpet for meg, når jeg ikke klarte bære det selv. De gav meg aldri opp. De har støttet, trygget, trøstet, kjempet og sloss for meg. Og jeg er 100 % sikker på at jeg ikke hadde vert i livet i dag, hadde det ikke vert for de fantastiske menneskene som jobber her. Jeg har igjen lært at jeg kan stole på folk, jeg har lært at det finnes håp. Jeg har lært at med god tid, tolmodighet, trygge rammer og medmennesklighet, så kan man flytte fjell. Hadde det ikke vært for psykoseposten, hadde jeg(vist jeg hadde vert i livet) fortsatt som svingdørpasient, og ikke hatt noen liv. Men her har jeg fått leve, selv om man har måtte stramme inn litt innimellom. De har støttet meg for å dra på permisjoner til leiligheten, venner og familie.

Jeg har blitt utrolig glad i disse menneskene, men det er snart på tide å bre ut vingene å fly. Jeg har en tøff måned foran meg, med mye som skal ordnes og flyttes. Men jeg ser frem til å kunne starte på nytt, og starte et godt liv i Rosendal.

Kampen er selvfølgelig ikke over ennå, men jeg har fått redskapene her til å kunne takle det som eventuell må komme. Jeg lærer stadig nytte ting, og støtten fra personalet og behandlere er så viktig i denne prosessen. Heldigvis er jeg ikke alene i denne prosessen, og kommer ikke til å være alene når jeg skrives ut heller. Men jeg føler meg sterkere på mange måter, og jeg er klar for neste utfordring.

Perioder vil komme der alt blir svart og jeg ser ikke andre løsninger. Men jeg skal ta med meg alle de fine ordene som de har sagt til meg, og jeg skal fortsette å kjempe for livet. Jeg skal ikke gi meg på tap!

Jeg vet det er mange som har det ekstra vanskelig nå i disse tider, men man er ikke alene selv om det kjennes sånn ut. Det er mange som vil strekke ut en hånd, vist man bare tørr å ta imot. Jeg kommer til å være tilgjengelig på tlf og messenger/epost i hele jula. Så vist du bare trenger noen å prate med eller bare noen å si hva du har på hjertet. Så er det bare til å ta kontakt. Det finnes og kirkens sos, som man kan ringe eller chatte med tlf: 22 40 00 40, eller man kan gå innpå http://www.kirkens-sos.no og chatte eller skrive melding med de.
Mental helse har også en hjelpetlf som kan kontaktes på tlf: 116 123.
Er det fare for liv, ring 113!
Utenom dette, så ønsker jeg alle en fredfull og så god jul som mulig.
Stor juleklem fra Michelle Elisabeth

En kommentar om “året 2018 og God jul!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s