Selvskading

Det er ikke bare bare å være psykisk syk. Med heftige nedturer blandet med små oppturer, så er det ganske slitsomt.
Noe av det jeg sliter med er selvskading. Og da er det ikke bare kutting som mange tenker selvskading er.
Jeg har også noen ganger svelget gjenstander, og jeg tenkte å dele litt med dere om den siste hendelsen. Mest fordi det satte ett skikkelig støkk i meg. Jeg kan ærlig innrømme at dette er den første gangen jeg har skadet meg, og blitt skikkelig redd.
Selvskading skal ikke taes lett på. Det finnes uendelig mange måter å skade seg på. Uansett alvorlighetsgraden, så skal det tas på alvor. Vist en person skader seg, om det så er små risping eller dype kutt, så er det alvorlig og det ligger mye bak som er årsaken til selvskadingen.


Selvskading kan få alvorlige konsekvenser, noe jeg har erfart skikkelig denne gangen.
Jeg svelget en gjenstand som satte seg fast i spiserøret. Jeg ble sendt til Stord sykehus for røntgen, men det viste ingenting på bildene. Så jeg ble sendt tilbake på valen.
5 dager senere ble jeg på nytt sendt til Stord på røntgen, fordi det var så vondt å svelge. Fikk nesten ikke i meg mat. Da tok de nye bedre bilder som viste at gjenstanden satt fast I spiserøret. Ble så sendt til Haugesund der jeg ble lagt i narkose og de fikk operert vekk gjenstanden.
Når jeg våknet, hadde jeg fått sonde satt ned. Da de fjernet gjenstanden så hadde den laget et kutt i spiserøret.Fikk beskjed om at all mat, drikke og medisiner må via sonden de neste 3 ukene. Det er veldig viktig å følge den beskjeden. For i følge legene så kan jeg få betennelse i spiserøret , slik at det går hull som kan spre seg til lunge og hjerte og til slutt ta livet mitt.

Dette ble en skikkelig oppvekker for meg. Noe jeg gjorde på impuls, kan få så fatale følger.

Det begynte med små risping for meg, og så har det bare utviklet seg. Så det er viktig å ta tak i problemet før det utvikler seg til så mye verre. Ikke sitt alene med det. Del det med noen du stoler på, en god venn, fastlegen, helsesøster. Ta tak i det før det er for sent.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s