De 2 siste ukene!

De 2 siste ukene har jeg tilbrakt på skjerming. Det vil si at jeg har vert på ett rom, der jeg ikke har fått tilgang på tingene mine og at de har vert ett personal med meg hele tiden.
Grunnen til at jeg endte på skjermin, var vell fordi personalet var bekymret for meg. Og redd for at jeg skulle gjøre meg noe.
Jeg har hatt en ganske dårig periode de siste ukene, og til slutt toppet det seg. Så da var det egentlig litt greit å slippe å forholde seg til så mange. Jeg fikk ikke ha tlf eller pc, for å bli skjermet mot omverdenen.
Jeg var så klart ikke enig i dette, så jeg klagde til kontrollkommisjonen.

Dagene gikk for det meste i å lese bøker og å strikke. Jeg leste bøkene Kollektivt selvmord (ironisk nokk :P) og Linneah Myhre Kjære. Jeg fikk også begynt på St. HAllvards Hospital, en serie jeg kjøpte for en stund siden. Selv om jeg ikke klarte å konsentrere meg så mye om innholdet, så fikk det dagene til å gå litt fortere.
Etter ca en uke, så fikk jeg lov å ha strikketøy. Så jeg har kommet langt på genseren jeg strikker på.

På mandag som var, fikk jeg beskjed om at vedtaket om skjerming var avsluttet, og at jeg fikk ha tlf og pc tilbake. Det ble jeg veldig glad for, men merker det blir lite tid til lesing og strikking nå. Så jeg må vell lære meg å prioritere litt bedre.

I går (tirsdag), kom kontrollkommisjonen, der jeg fikk snakket med de om klagen min. Men siden det tok nesten 2 uker før de kom, så ble det litt for sent.
For de som ikke vet hva kontrollkommisjonen er, så kommer det en lett forklaring.
Kontrollkommisjonen består av en lege, en psykiater/psykolog, en sosionom og en til. Når man får vedtak om f.eks det å bli skjermet eller en type tvang, så kan man klage til de. Da skal de ta kontakt med deg og se på saken. Vist man forsatt vil klage når de kommer, så kan de utnevne en advokat til deg, som hjelper deg å klage videre. Og da må saken revurderes, og vist du har gode argumenter osv. Så kan de bestemme at f.eks skjerming eller tvang ikke skal brukes. Dette er vertfall sånn jeg har forstått at det funker.

I ettertid synest jeg at det personalet og behandlerene gjorde, kanskje var litt lurt allikevel. OG jeg vet at de bare vil meg godt. Det de gjør er for å ta vare på meg og passe på meg. Men det er vanskeligt å se det når man står midt oppi det.

Så dette er da sånn mine siste 2 uker har vert.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s