Min hverdag!

jeg har vert ganske usikker på hva jeg skal skrive om her på bloggen. Men har kommet frem til at psykisk helse er min hverdag. så tenkte jeg skulle skrive litt om det.
Min hverdag handler mye om sykehus, med tanke på at jeg forløbig bor på ett. Jeg har snart vert innlagt i 1 og ett halvt år, og det ser ut til at jeg kommer til å være innlagt en god stund til. Og på en måte synst jeg det er greit. For jeg har mye jeg må få orden på i min psykiske helse. Jeg har vert syk i ganske mange år, og da tar det lang tid å bli frisk/bedre. Min hverdag er ganske lik dag forv dag. Jeg ståropp, går på morgensamling, der vi får vite hva planen er for dagen. Så går jeg kanskje på arbeidstua og strikker eller lager noe kreativt. Det er veldig mye man kan gjøre på arbeidstua. Alt fra smykke, strikking, maling, snekkring, sy, glasssmykke osv. når klokken blir hal 11 er det tid for lunsj. etter lunsj er det kanskje samtale med psykolog, lege eller psykiater. jeg har fast samtale med en psykolog en gang i uka. MEd tanke på så mye tunge ting vi snakker om i samtale våres, så har vi bestemt at jeg bare skal ha samtale en gang i uka. slik at det ikke blir for ofte. mens andre kanskje har oftere samtale eller sjeldnere. når klokken blir kvart på 1. er det tid for middag. Og der må jeg skryte litt, for vi får utrolig mye godt til middag. Sundt og variert, men og litt usunne ting. litt sånn det skal vere. Etter middag, så kan jeg gå bort på arbeidstua igjen vist jeg føler for det. Ellers så går mye av tiden i å se tv serier. Vi har etter veldig lang tid fått internett på sykehuset. Og det er takket væreoss pasienter på avdelingen. For vi skrev brev til ledelsen og argumenterte for hvor viktig det er med internett for å holde kontakten med utsiden. og betale regninger osv.
Så hal 3 er det vakt skifte, og ettermiddagene skjer det ikke så altfor mye på avdelingene. Innimellom har vi kjøreturer rundt om i kommunen. eller vi ser film i lag på stua.
Andre aktiviteter vi har på sykehuset er: fortball, volleyball, klatring, snikkerverksted, brobyggerne, arbeidstua, treningskjøkken, fellestur på torsdagene og handletur til Husnes på fredagene.

Det er og muligheter for å få permisjoner. Det må man søke om vist det er noe man vil gjøre. Vist jeg skal til bergen og besøke familie, så søker jeg om overnattingspermisjoner. eller vist jeg skal besøke venniner eller kompiser på dagtid, så må jeg også søke. Alt som man skal gjøre utenfor sykehuset, uten personalet med seg, må søkes om. Utenom vist man har fri utgang, og vil på tur. Da er det ikke nødvendig å søke.

På sykehuset sitt område ligger også Valekrossen skole. Det er en underavdeling til Kvinnherad videregående skole. Og for å få plass på Valekrossen, må man bli søkt inn via en hjelpeinnstans. Enten fastlege, psykolog, eller noen fra kommunen. På Valekrossen har de de fleste allmennfagene, slik at man kan få studiekompetanse. Men de har også valgfag/ tillegsfag. Som f.eks foto, band, visuell kunstfag(som man kan og ta som en studiefag og få karakterer.) spansk. Det er små klasser, og veldig flinke lærere som gjør alt de kan for å hjelpe med fagene. Trenger man ekstra oppfølging, får man det. og trenger man ekstra pauser eller ekstra hjelp med noe, så er lærerene veldig flinke til å legge til rette for hver enkelt person. Jeg har tatt ulike fag på Valekrossen, og har bare positiv erfaring med skolen.

Ellers så har jeg nevnt at sykehuset har ett treningskjøkken, som har kurs som varer opptil 3-4 uker. 3 dager i uken. Der man lærer å bake, lage middager og trener på å lage mat. For mange er dette til stor hjelp, og får inspirasjon til når de blir utskreven og skal lage mat til seg selv hjemme. Så det er et veldig flott tilbud her.

i kjelleren på ene bygget, (ved siden av treningskjøkkene ironisk nokk) har sykehuset et treningsrom. Der kan pasienter trene det de vil. Og kan også få hjelp fra en aktivitør til å legge opp ett treningsprogram. De er et greit utvalg av treningsapparater. Og mange studenter og folk som jobber på sykehuset bruker det.

Nesten hver avdeling har egen aktivitør. Aktivitøren hjelper pasienter til å finne aktiviteter å gjøre på på dagtid. Om det er tur gåing, eller andre fellesaktiviteter som er på huset, så er aktivitørene flinke til å motivere og hjelpe å finne riktig aktivitet til hver enkelt person.

Hver Onsdag kveld er det onsdagstreff, der alle pasienter på sykehuset kan komme og kjøpe seg pizza og brus og høre på musikk og prate i lag.

Ellers så velger man litt selv på ettermiddagene hva man vil gjøre. og klokken 11 på hverdager skal det være ro på avdelingen og folk legger seg. (12 i helger)

Det var litt om hvordan livet på sykehuset kan være. Alle opplever ting forskjelligt, men det er i ca hvordan det er.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s