En hverdag som psykisk syk!

En god del av dere vet ikke dette. Men jeg har i flere år slitt psykisk. Jeg har vert innlagt en god del ganger, og er for øyeblikket innlagt på en langtidsavdeling på valen.
Det at jeg velger å vere åpen om dette nå, er fordi jeg har fått en del spørsmål fra folk, der de har lurt på hvorfor jeg kommer gående fra sykehuset hele tiden. og få vekk stigmatiseringen rundt dette. Jeg vil ikke gå innpå så mye i detalj, men jeg er nå en plass der jeg får den hjelpen jeg trenger. Noe jeg er svært takknemlig for.
Jeg har lenge slitt med både depresjon og selvskading. Noe man ser på bilder som ligger på facebooken min. Jeg gikk på folkehøyskole i 2014, og der var jeg for første gang åpen for de i klassen og de jeg bodde med om hvordan jeg hadde det. Jeg var ærlig fra starten av, og fortalte at jeg hadde mange arr på kroppen ( helst armene) og at jeg ikke hadde tenkt å gå med genser hele det året. Folk var utrolig snille, og de respekterte meg for den jeg var. Det var ikke lenger så tabu å slite psykisk, og jeg ble godtatt for den jeg var, med eller uten arr.
Det ble etter hvert ganske vanlig å se meg i t-shorte, og folk brydde seg ikke lenger om at jeg hadde arr. Noe som var veldig godt. For Jeg merker det er masse tabu rundt det å vere psykisk syk og drive med selvskading. Men som sakt var det blitt naturlig for de og mange la ut bilder av meg på facebook der arrene viste tydelig. Noe jeg ikke tenkte mer på før jeg flyttet tilbake til Kvinnherad. Da ble jeg en smule stresset, men valgte å la bildene være.

Den kampen jeg er inni nå, er den tøffeste kampen jeg har og kommer til å ha. Det er beintøft å kjempe for å bli frisk, når man er psykisk syk. Men jeg er veldig heldig som har så mange fantastiske mennesker rundt meg. Jeg har en god familie som aksepterer meg for den jeg er. Jeg har mange gode venner og venninner som støtter meg og alltid stiller opp. Og jeg har ett hjelpeapparat som er der for meg.

Jeg skriver ikke dette for at folk skal synest synn på meg, eller for oppmerksomhet. Jeg skriver dette for at folk skal vite at det er mange som sliter med både små og store ting. og jeg håper det hjelper å ta vekk noe av stigmatiseringen rundt psykisk helse.

6 kommentarer om “En hverdag som psykisk syk!

 1. Glad i deg Michelle ❤ Stå på!!
  Husk at alle er en viktig del av verdens og livets puslespill. Du har bare ikkje funne din rette plass enno. Men husk: Uten din puslebit vil verden mangla ein bit!!!!!

  Liker

 2. Åå du e så flink til å sette ord på det du føler<3
  E så utrulig gla.i deg min fine fantastiske venninne ❤
  E uendelig gla for at eg har deg i mit liv ❤

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s